0 Läs mer >>
Hej där hemma, klockan är fem i sju här i Buenos Aires och vi ska åka till bussen om cirkus två timmar. Vad har vi gjort idag? Gått på shoppinggatan, köpt lunch, legat i en park i flera timmar och bara slappat. Ikväll åker vi vidare till Monteovideo, Uruguay. 

Vi hoppas att det blir lite sol och bad de närmsta dagarna så vi blir lite bruna. 
Idag är första gången jag känner att jag tappat humöret. Trött och grinig. Kombo med hunger och värme. Helst av allt vill jag bara gå och duscha, sen rätt i säng. Det är ungefär vad min kropp pch huvudvärk orkar med. Tur Linnéa är världens bästa och förstår! Så glad att jag får göra den resan med henne.

Får bli en bild från Macchu Picchu. 

Next up

2 Läs mer >>
Buenos dias, igår blev också en lång dag! Herregud vad dagarna går fort. 
Igår gick vi till utkanten av la capital till ett område som kallas La Boca. Där bjöds det på färgglada hus, en bit mat och tango. Vi har faktiskt inte dansat tango, men titta på funkar med!

Efter La Boca gick vi tillbaka till stan och gick och köpte oss varsitt par nya skor. 

Sen gick vi hem och la oss en stund, duschade och gjorde oss i ordning för att gå ut att äta middag. Åh så god mat, åh så mycket kött! Tyvärr fick jag ingen bild på maten för vi var så hungriga. Men jag knäppte en bild på efterrätten som var fantastisk. Den bjöd på chokladmousse, vaniljmousse och citronsorbetglass; toppad med Karamelliserade valnötter med chokladsås på...








Buenos Dias

1 Läs mer >>













Saltöknen

0 Läs mer >>
Oj vilken dag. Vi har gått och gått och gått lite till. Jag älskar Buenos Aires! 

Om jag får välja en av de tre huvudstäderna vi har besökt de senaste tre veckorna så har jag hittat min favorit!

Staden bjuder på allt från fantastisk arkitektur, med alla vackra hus, till stora fantastiska parker. Här skulle jag kunna tänka mig att bo. 

Idag har även solen tittat fram så förhoppningsvis har vi fått lite färg.
Vad har vi gjort idag? Som sagt har vi promenerat en hel del. Först gick vi till en jättestor kyrkogård där deras älskade Evita ligger begravd. Alla gravar bestod av små hus. Väldigt vackra gravar. 

Sen gick vi till ett område som hette Palermo för att äta på en restaurang vi blivit tipsade om. Dyrt men gott! Vi hittade världens godaste pommes.
Sen har vi legat i en park, gått i affärer och gått lite till. 

Next up: duschen. Vi vet inte vad vi ska göra ikväll. Sova? Gå ut och dricka vin? Vi får se. Puss

En obelisk (lärt mig något nytt)





Evitas grav
Bilder från kyrkogården 

Paus i värmen 

Lite fint från Botanisk trädgård 
Kongressens huvudkvarter 


BA

0 Läs mer >>







Salta i lite bilder

0 Läs mer >>
Herregud vad mycket man kan hinna med på en dag. Dagarna med Red Planet var fullspäckade från uppstigning till läggning. Vi började dag 2 med frukost och sedan satte vi oss i bilen. Vi tillbringade mycket tid i bil, men man åkte sällan mer än en timme innan man stannade och fotograferade.

Dag 2 besökte vi tre olika laguner, en vulkan, såg flamingos, åkt i öknen, fått motorstopp och badat i en varm källa under stjärnorna. 

Bolivia har verkligen visats från sin bästa sida genom vår tre dagarsutflykt. Landskapet har varit fantastiskt. Tyvärr kan inte alltid kameran fånga det ögat ser. Det höga bergen, all sand, lagunerna, djuren, vattnet, saltet m.m. Allt är verkligen fantastiskt att titta på. 

Under våra tre dagar fick vi har sällskap av solen, molnen, regnet och faktiskt lite snö, crazy! Enligt mig var höjdpunkten med våra tre dagar, när vi kom till hostelet och efter middagen fick vi bada i en varm källa. Inte en moln på himlen. Jag tror inte att jag någonsin sett så mycket stjärnor på himlen. Såg även en stjärna som föll från himlen... Så vackert. Sitta där i tre timmar i 35 grader och umgås och bara njuta av värmen. 

Guiderna sa att det är nästan alltid problem med grupperna på ett eller annat sätt. Men i vår grupp om 11 personer var det inte en sur min eller klagande på något väsentligt någon gång. Vi stod i två timmar mitt ute i öknen för bilen dog. Dagen innan hade vi samma problem och även ett däck som fick punka. Men vad gjorde det? Vi tog roliga bilder, låg och sov och umgicks. För varför klaga? Hjälper ändå inte när chaufförerna gör allt de kan för att få igång bilen. 

Tredje dagen började vi med att gå ner till den varma källan vid kvart i sex på morgonen för att se när solen gick upp. Med fötterna i vattnet såg man hur solen klättrade över bergen. Sedan bjöds det på pannkakor till frukost! innan vi åkte hem besökte vi två laguner och en öken. Sen väntade sex timmars bilresa tillbaka till Uyuni genom öken. 

Salar de Uyuni-tre dagars utflykt var en av höjdpunkterna denna resan helt klart.

Vi har varit på resande fot i tre veckor, men det känns som vi har gjort detta i flera månader. Man kommer så snabbt in i det och jag älskar det... 

Besökte en aktiv Vulkan dag 2 
röda lagunen, får sin färg från alger 
soluppgången vid den varma källan 
varma källan vi badade i



Välkommen till vattenhålet

En av alla laguner



Salar de Uyuni dag 2

0 Läs mer >>
Efter tre dagar i Salta så valde vi att ta ett flyg till huvudstaden Buenos Aires i morse. Tidig uppstigning går tyvärr inte ihop med sen sänggång, men men...

Hola Buenos Aires

2 Läs mer >>
Hej där! 
Just nu befinner vi oss i en stad i Norra Argentina vid namn Salta. Äntligen kom värmen. Salta är en jättefin och mysig stad. Första natten bodde vi i centrum. Åt så gott kött när vi va ute och åt.. Mums! 

Sen dag Nummer 2 förflyttade vi oss ut på "landet" till ett hostel med pool. Ganska skönt att vara här ute och inte göra någonting. Ligga vid poolen, äta mat, dricka öl och chilla. :) första kvällen blev det lite fest här så det var riktigt kul! Idag är vi trötta och sega. 

Vi har bokat en flygbiljett till Buenos Aires i morgon bitti. Kostade lite, men samtidigt så vill vi inte sitta 24 timmar i en buss. Flyget tar två timmar så det är riktigt bra! 

Kommer mer bilder från utflykten senare. Inte använt kameran sen vi kom till hostelet så. Puss o kram 

Salta

1 Läs mer >>
Vilken tur vi hade! Vi kom precis med på vår tre dagars utflykt. Detta är den största saltöknen som finns och den är enorm. Först började vi på en liten salt fabrik. Där vi fick se hur de gjorde salt. Sedan fick vi lunch plus efterrätt, vilken tårtbit. Stackars magen. 

Sedan åkte vi vidare till saltöknen. Åh herregud. Det var helt makalöst och så oerhört vackert. Alltså det hjälper inte med att ta kort, man får bara en sån liten del på bild. Sen är det så tyst... Himlen speglar sig i vattnet! eftersom det är regnperiod så kunde man tänka sig att det skulle regna men icke! Vilken tur vi hade, växlande från molnigt till världens sol! Älskar att det blivit varmare. Vi har gått runt barfota i vattnet. Ni ska få massa bilder, jag lovar! Efter saltöknen åkte vi in till kontoret där vi skulle betala för vår kära tre dagarsutflykt. Tror ni det finns någon bankomat som fungerar? Nej. Fungerar deras kortläsare för någon av våra fem kort? Nä... Oerhört frustrerande för vi vill ju betala för det. Så vi får göra det på lördag när vi har tid att fixa och dona. Vidare från kontoret åkte vi till tågkyrkogården. Inte så mkt i min smak om jag ska vara ärlig! Efter detta åkte vi till vårt hostel där vi bor första natten. Vi fick även punka på vägen! Haha sånt jävla otursgäng. 


Där är bilarna vi åkte med på utflykterna

Första dagen i Salar ...

0 Läs mer >>
Hej på er, många inlägg har skrivits utan internet senaste dagarna. Inte en lugn stund det senaste fem dagarna. I skrivande stund är vi påväg till en stad som heter Salta i norra Argentina. 

Skönt att lämna Bolivia bakom och ta oss vidare till värme och lägre höjder. 
Som mest har vi varit uppe på 4500 meter. Man var andfådd för minsta lilla.

Så hur gick resan då? Tackar som frågar. När vi fick veta att bussen vi bokat via en byrå var en lokalbuss blev vi väl lite fundersamma hur detta ska bli. 90 bolivianska pengar för 11 timmars resa är riktigt billigt. Men inga problem! Vägen var inte skumpig, utan krokig.
Man sover dock ganska dåligt men man överlever! Sen stod vi i kö i två timmar för att komma över till Argentina. Varmt, svettigt och hungriga! Men tillslut så. 

Något vi upptäckt ganska fort är att Argentinierna är oerhört dåliga på engelska... Fåtal kan prata det. Men man försöker göra sig förstådd och hittills har vi klarat oss!
Så vad har vi för förväntningar av Argentina? Vi vill att det bjuds på sol så vi får lite färg, vi vill dricka vin, rida och kanske dansa lite?

Även om vi tillbringat nästan 20 timmar på buss senaste dygnet så är det okej. Hittills har vi endast åkt bussar med något som kallas Semi-cama. Ganska breda säten som går att fälla. Så man kan "halvt" ligga ner. När vi kommer åka längre turer uppåt 20 timmar lär vi dock byta upp oss till Cama. Då har man ännu bredare säten och de blir som sängar. Imorgon kommer inlägg om saltöknen upp, jag lovar! 

Argentina!

0 Läs mer >>
Vilken morgon... Vet inte ens om vi ska skratta eller gråta faktiskt. Om en timme måste vi checka in för utflykten men just nu står bussen halvt som den ska välta... Klockan var runt sju tiden och jag kunde inte sova pga den dåliga vägen, så jag satt vaken och kände hur hela bussen tappade fästet från vägen och står halvvägs ner i vatten.

Stått still i 30 minuter och ingenting händer. Vi får inte lämna bussen heller. Så jävla trött efter en hemsk natt och nu kommer vi nog tyvärr inte iväg idag... Vi får leta upp något hotell (alla hostel är fullbokade) och hoppas vi kan åka i morgon. Så trött nu asså... Men men vad ska vi göra, vi får ju inte hjälpa till att putta på.

Update: tre timmar senare är vi påväg igen. Fy fan vad arg och trött jag är. Hur jävla svårt ska det vara. De försökte få loss lastbilen genom att lägga gräs under hjulen? Jävla ide. 
De hade så jävla mkt plats på vägen så man undrar vad han skulle så nära kanten och göra. Mer än halva bussen har utflykter att passa idag. Kan säga att tyvärr alla är väl lagom glada... 

När det inte blir som...

0 Läs mer >>
Klockan är halv fem på morgonen och natten har varit oerhört lång och skumpig. Vägarna i Bolivia är otroligt dåliga kan man säga. 10 timmars konstant hoppande fram och tillbaka. Jag har det väldigt svårt att sova när det är så. Men men, bolivianska regeringen borde se över sina prioriteringar med pengar asså... Rusta upp vägarna vore bra! Känns som du åker på världens grusväg med massa hål i. 

Men det som får mig att skriva i stunden är att jag vaknade till av att vi lämna vanliga vägen och faktiskt körde ut i öknen. Så det lilla man ser i mörkret utanför är öknen. Vi har väl ungefär 2-3 timmar kvar i buss. Sen ska arrangören för vår 3dagars tur hämta upp oss på busstationen vilket för oss är lyx! Natti natti, eller godmorgon som det är för er där hemma! 

Bolivianska vägar och...

1 Läs mer >>
Hallå hallå! :) dag tre i Bolivia och la Paz. 
Vi känner oss faktiskt nöjda med La Paz så ska bli skönt att åka vidare ikväll. 
Än så länge har vi inte känt att vi varit någonstans förlänge eller för kort förutom Lima, men det var bagagets fel.
Vi håller på att packa ihop våra grejer och väntar på vår tvätt som ska vara klar om några timmar. 

Nu sitter vi och läser på hur det är att korsa gränsen till Argentina. Bra när man är förberedd. Ikväll åker vi till Uyuni och i morgon åker vi direkt ut på en tre dagars utflykt i saltöknen som vi precis bokat. Ska bli kul, men dock väldigt kallt. Så idag får vi leta upp vantar och mössa att ha när man sover. 

Så det lär vara tyst här några dagar, för det finns inget wi-fi ute i öknen tyvärr ;) 
Så hör ni inget ifrån oss där hemma är det därför! :) 

Efter saltöknen ska vi ta oss vidare till Salta i Argentina. Vi hoppas att temperaturen ska höjas en aning. 
Frukosten i morse, quinoapannkakor, mumsfilibaba! 

Maten igårkväll! 

Godförmiddag

3 Läs mer >>
...som man tänkt sig.
Hej på er, vår andra dag i Bolivia är i full gång. Tyvärr så är linneas förkylning katastrof... Så vi får tyvärr skippa att cykla Death Road(nu blir du väl glad mamma). Man börjar cykla från 4700 meters höjd och det känns inte som en bra idé när hon flåsar så fort vi är ute och går. Så det blir vila istället på schemat! :) men idag har vi bokat bussresan härifrån La Paz till Uyuni. 
Så i morgon har vi rejäl sovmorgon (utcheckningen är inte förens 13:00). Sen ska vi nog besöka en häxmarknad och San Pedro fängelset. 
I Uyuni ska vi ut på en tre dagars tur i saltöknen. Så det ska bli himla kul! 

Puss o kram 
Utsikten från baren på hostelet 

Ibland blir det inte....

0 Läs mer >>
Nu har vi äntligen "landat" i La Paz, Bolivia. Det blev en väldigt lång dag i buss. Vi lämnade vårt hostel i Puno klockan 06:45 då bussen gick 07:30. Runt halv elva-elva var vi framme vid gränsen Peru-Bolivia. Här skulle vi stanna i ungefär lite mer än 1,5-2 timmar. För det tog sååå lång tid när man skulle få stämplar i sitt kära pass. Efter detta åkte vi vidare till Copacabana i Bolivia och där skulle vi byta buss. sämsta bussen någonsin. Jättesmala säten och fanns ingen toalett (bussen var inte från det bolaget vi bokade dock så...) 
Sen efter ungefär 1 timme så var det dags att ta sig över en flod och då fick vi lämna bussen och åka båt i fem-tio minuter (allt för att tjäna pengar). 
Sen var det 2,5 timme Kvar ungefär. Men kan säga att det tog inte sju timmar som dem sa det skulle ta. Tog nio timmar med all väntan. 

Men i Bolivia vrider vi fram klockan en timme, så nu är skillnaden "bara" fem timmar mot hemma. Vi är ganska slitna båda två här. Linnéa har dragit på sig världens förkylning och jag har fått en liten dos av det men också halsont! 
Vi har inte tid att vara sjuka dock, så vi biter ihop ;) 
Utsikten från vårt rum, 
ser inte så bra kanske. 

Vi bor på ett hostel som heter Loki, vi bodde på deras hostel i Lima med. 
Vi är faktiskt nere på ett rum där vi delar med två andra endast! Ganska skönt, vi har ju bott i rum där vi delat med 6, 12 eller 8 andra hittills! Nu ska jag duscha och försöka tvätta lite kläder. Ikväll blir det pizza! 

Ett hej från Bolivia

1 Läs mer >>
Först ska jag klaga lite. Appen jag bloggar ifrån fungerar inte alltid att publicera inläggen. Men då lägger jag de alltid i utkast och tar å publicerar de så fort jag får wi-fi. Men av någon anledning har inte de senaste utkasten "sparats". Så det innebär att vissa av inläggen bara försvinner. Det är väldigt frustrerande, i-landsproblem. 

Iallafall så besökte vi Titicacasjön igår. Vi tog en halvdags trip ut till två olika öar. 
På den första ön bodde det endast fem familjer och deras president visade oss hur man bygger öarna de bor på. 

En ö tar ungefär ett år att bygga och var femte år måste man bygga om öarna.
Men de lever ute på Titicacasjön. De har sjukhus, grundskola, gymnasium ute på en av öarna. Men en dag i veckan åker de in till Puno för att det är marknad. 



Utflykt på Titicicaca...