2 Läs mer >>
Att resa runt och se jordens vackra länder är alltid en dröm. Men för att se mycket och klara sig länge, så kostar det. Vissa grejer blir dock lidande av det. Maten... Vi var så bortskämda med mat i Indonesien. En middag kostade runt 25 kronor per person (inräknat ölen till). Priserna här är inte riktigt desamma. Så här äter vi aldrig ute (hänt en gång hittills). Även om vi allihop uppskattar god mat, lägga pengar på att gå ut och äta hemma. Men här prioriterar vi annorlunda... Vi köper det billigaste av billigaste. Köper vi öl, så kolla vi liter priset, samma med vin. Så mycket som möjligt för så lite som möjligt. 

Detta innebär dock att min glutenfria kost går åt helvete, lever med ständigt ont i magen, vi är riktiga ovänner om jag ska vara ärlig. Bröd, pasta & nudlar, är vad en vanlig dag bjuder på. Men vi kommer billigt undan. Men nu måste jag nog tyvärr inse att det fungerar inte längre. Måste börja tänka på vad jag stoppar i mig. Vi försöker laga mat med så få ingredienser som möjligt (helst bara två, Max Fyra!) det innebär att vi ätit makaroner och korv(protein är inte varje dag vi får i oss). Spagetti och köttfärssås. Fish and chips! Tips på enkel och billig mat mottages gärna då vår fantasi brister. Mamma och pappa, jag LÄNGTAR efter er mat. 

Äter vi något grönt här borta? Haha vilket skämt, nej... Vi tycker det är dyrt. Vi köpte färsk sparris häromdagen dock, var på extrapris (lucky us!). Majs på burk är väl annars så nära vi kommer. Gjorde dock misstaget att vi köpte creamy majs... Det var som barnmatspure... Inte riktigt vad vi tänkt oss. 

Makaroner och korv; plus en öl till det

Bästa måltiden under hela resan! Smälte i munnen, mums! 


Mat & kost

1 Läs mer >>
Där har vi den, vårt vrålåk under en månads tid. Enda bilden jag har... Haha

Jag lovade mig själv att jag skulle ta kort på hur den såg ut invändigt, men faktiskt helt förträngt och var inte så mycket för världen att se ändå.

Kommer aldrig äga en Toyota, bilen har krånglat flertal gånger. Skit bil. Haha
Men hon har dugit fint som boende. Dock är det fruktansvärt påfrestande att resa så som vi gjort. Svårt att föreställa sig kanske. Men tre tjejer på liten yta.
Fanns aldrig en dörr att stänga för att få vara ifred. Men det gick i det stora hela bra! Glada för det.

Inuti då? Jo, det bjöds på ett litet kök, med micro. Sen ett bord och soffor som man på natten byggde till en stor säng. Sen även en säng i taket som man fick bygga ihop. Tre säten fram och två bak. 
Ja vad finns det mer att berätta om den? Vi är sura för vi inte tog self contained = egen toa, vad enkelt det hade varit med boende isådant fall. 
Men men, lätt att vara efterklok! 

Vrålåk

0 Läs mer >>
Efter vi besökte Matmara och Hobbiton (tillbringade natten på en ställplats för husbilen med ström och toalett för 10 dollar, så billigt har vi inte stått efter det) rullade vi vidare till en stad som hette Rotarua, lite av en äventyrsstad med en hel del aktiviteter. Det som stod på schemat för oss, var River Rafting. 

11:30 kom vår guide, Ken och hämtade upp oss. Världens härligaste Nya zeeländare eller Kiwi som dem själva kallar sig. Han körde oss till företagets "anläggning" där vi fick våtdräkter, fleecetröjor (kallt i vattnet, fruktansvärt kallt) sedan skor, hjälm, jacka och en flytväst (haha tur man hade den). 

Det visade sig ganska fort att det var vi tre tjejer som skulle ha en båt med vår guide för oss själva (inte första gången vi får privatur!) sen i den andra båten var det hela tjocka släkten med sin guide. River rafting är forsränning, adrenalinkickande tur. Kostade 80 dollar, runt 450 svenska kronor. När vi kom i vattnet med båten lärde Ken oss massa kommandon och sedan var det dags att paddla! 

I två timmar "kämpade" vi oss nerför forsen. Det bjöds på många skratt; exempel när guiden ber och paddla framåt och en dummerjönsa paddlar bakåt, miss Runesson hör ibland lite dåligt ;)! 

Exempel nummer två var till en början mer läskigt än roligt, men samtidigt något som gjorde dagen lite roligare. Vi gjorde Forsränning ner för 7 meters fall, det högsta i Nya Zeeland man kan göra. 
När man åker ner från ett vattenfall är det viktigt att man paddlar ganska länge och sedan tar paddeln längs sidan på båten, sedan sätter dig "skyddat" på båtens golv. Precis detta gjorde vi, när vår guide sa det till oss. Problemet är bara att det är för tidigt och när båten slår i vattnet, så vänder den sig upp och ner. Man hamnade långt ner och fick lite smått (läs smått!!) panikkänsla i kroppen. Kändes som det tog för evigt att komma upp till ytan (tackar man hade flytväst, annars hade man väl aldrig tagit oss upp)... Haha
Före bild
Efterbild

Rotorua

2 Läs mer >>
Hallå på er, så småningom kommer jag väl ifatt med allt som händer på resan. Vår andra dag i queenstown var vi på har vi på ridtur! 
Inte suttit på en hästrygg sen barnsben. Vilken grej! För det första, som dem flesta av oss har, så har jag en sån fruktansvärd respekt för dessa stora djur. Dem är mäktiga. Men som barn blev jag sparkad i ryggen av min häst och har väl mer eller mindre aldrig varit nära en häst efter det, på gott och ont. Jag har varit rädd för dem. Men det var det dags att bemästra rädslan och längtan av att få testa igen (hehe vi kommer nog alla tre börja rida när vi kommer hem). 

Man är ibland lite kaxig och säger att man kan mer än man egentligen kan, men här fick man gott allt lägga handen på hjärtat och erkänna att man absolut inte kan rida. Vilken tur dock man fick en snäll häst (haha, han var en bestämd herre om vi säger så). Vi red en tur på 2,5 timme, som tog oss runt i ett område 1 timme ifrån Queenstown! 
I området har flera scener spelats in i sagan om ringen- och hobbit-trilogierna. 

Bjuds det på några bilder då? Självfallet! 
Puss och kram
Påvägen till byn vi red i. Vackra landskap










Queenstown

0 Läs mer >>
Det är fruktansvärt vad mycket ni inte vet som vi gjort varje dag, varför? För jag är väldigt dålig på att uppdatera bloggen. Jag har sagt det innan, det är ingenting jag prioriterat och tycker är kul(läs; när man skriver långa inlägg och dem går ändå inte att publicera för internet är katastrof). Sen en annan anledning är att jag inte tycker om att publicera inlägg utan bilder och kameran används inte så flitigt som jag själv hoppats på. Något jag lärde mig förra resan är att det hjälper inte att jag tagit 3000 bilder, jag kan ändå aldrig förmedla med bilder hur fantastiskt det faktiskt egentligen är. Jag kan ge er ett hum, men det är allt. Sen när vi gjort olika aktiviteter så har vi inte köpt korten(dyrt! Dem gör allt för att tjäna pengar). Därför får man lida lite för det. 

Just nu sitter vi på Christchurch flygplats, tillbringar vår sista natt här, troligtvis kan jag få iväg några inlägg om vi har tur men lovar ingenting. Speciellt inte i ordning. Men ni får läsa några dagar iallafall. 



Skämskudde