0 Läs mer >>
Hej där hemma, här har det varit tyst under veckan. Ska jag vara ärlig så har jag varken haft ork eller lust att skriva. Men jag får skriva igen allt i några olika inlägg. Så vad har hänt sen vi lämnade kuta?  Vi blev dagen efter upphämtade av en Shuttleservice som tog oss till hamnen; därifrån tog vi en båt ut till Giliöarna. Kostade oss runt 400 kronor per person tur och retur. Vi spenderade våra dagar på den största ön, Gili Trawagan.

Först hittade vi ett ställe för 400.000 rupies per natt, vilket är ungefär 200 svenska. Men snart visade det sig att låset var sönder sen dagen innan och handtagen på dörren var förstörda, så vi bestämde oss för att byta, lätt trodde vi. Men killen som tagit betalt hade stuckit och det blev lite tjafs med den andra killen där(tillägga han var hög som ett hus) men efter lite om och men så fick vi våra pengar och lina hade hittat ett mysigt ställe, med bungalows, ac, frukost på balkongen och fräscht rum. Perfekt tänkte vi och där stannade vi hela vistelsen på gili. 

Första dagen hyrde vi cyklar. Skulle ta ett par timmar och cykla runt ön då den är liten. Vi började cykla och dröjer inte länge innan linas kedja hoppat på cykeln och sedan fastnat på ett konstigt sätt. Några som bodde på ön fick hjälpa oss. Haha men det löste sig! Så vi cyklade runt ön, tog lite kort, solade, badade och käka lite mat. Kvällarna spenderas med gå ut & äta, plus lite öl. Men dock inte för mig då jag käka antibiotika under tre dagar. 





Gili är en ö som egentligen bjuder upp till fest och dykning, men ingenting vi han med tyvärr. Dag 2 bokade vi in oss på en dagstur med snorkling. 
Tyvärr var detta en dag då blåste en del. Not Good for me, åksjuk som jag är. 
Men jag var med på två av tre stopp, snorkla bland koraller och fiskar; plus fick vi se sköldpaddor. Mäktigt! 
Därefter fick jag tyvärr avbryta för det blåste så mycket och jag trodde faktiskt att hänga över räcket var ett faktum. Men väl hemma på torra land fick jag ligga under täcket och vänts in tjejerna och på att illamåendet försvann.

Det var våra dagar på gili, hade vi haft tid så haft vi gärna besökt dem två andra öarna också. 

Sen när det väl var dags att åka hem bäst det tre trötta tjejer som satte sig på båten och snabbt slumrade till. Dock skulle vi stanna på den minsta ön, Gili Air & hämta upp mer folk (på en redan fullproppad båt). När båten ska lämna kajen, så går något fel och precis där vi sitter, kör båten in i kajen och det går ett hål i båten, kul! Men då hålet verkade vara ytligt så fortsatte dem köra. Vilken dag...  Väl framme så tog vi en shuttlebus till Ubud! Men det var vi i ett separat inlägg! Hej! 
Hålet i båten på den gula linjen! 

Gili Trawagan

0 Läs mer >>
Igår kväll landade vi på denpasars flygplats, på Bali. Vilken fin flygplats om man får säga så. Väldigt ren och fräsch. 
Sen då, jo tack. Vi tog en taxi in till vårat hotell i Kuta. Väl på rummet möts vi av tre 1,20 sängar, och wifi på rummet. Jippie! Kommer väl inte tillhöra vanligheterna om vi säger så. 

Somnade gött lite för sent. Vaknade vid halv åtta i morse, tänkte att jag kanske borde väcka tjejerna, men icke, slutade med att jag somnade om och vaknar vid elva igen. Vi alla tre ligger invirade i våra lakan med filtar för AC är så kall. Tre tjejer i fosterställningar haha. 

Första dagen har spenderats med att först leta upp stranden, utfört ett sjukhus besök(kul, börjar jag själv resan med detta, men inga problem. Fick hjälp och löste sig snabbt och smidigt på en timme). 

Sen då? Vi gick och runt och strosa i butiker, åt middag och gjorde manikyr och pedikyr. 




Linas pappa a.k.a dr kaj, blev vår räddare av kvällen med det svenska godiset! Sen fick lina och jag äntligen sett paradise hotell... Hemskt att erkänna, men svårt att sluta när man väl börjat 

Kuta

0 Läs mer >>
Sista 30 minuterna på flygplanet, snart landar vi i Denpasar, Bali. Därifrån ska vi sedan åka till en stad som heter Kuta.

Hur har resandet gått? Jo tack, vi äter, vi dricker lite juice och sover. Snart är vi i hamn och ska få gå och lägga oss på hotellet. 

Har vi bagaget med oss? Ja, faktiskt. Men vi har helt klart sluta lita på folk från både flygbolag och Landvetter. "Inga problem, väskorna kommer gå hela vägen". Tjena... I Jakarta Indonesien, dök de gott allt upp på bagagebandet. Så de fick vi hämta upp och checka in igen. Men skönt ändå att sett väskorna så de iallafall är med oss till Indonesien!

Vad gör vi just nu? Lina sitter och använder tv-skärmen framför sig, barnkategori och "färglägger"  en liten älva. Sen lyssnar vi på musik allihop. 

Wifi ska erbjudas på hotellet så lovar att skriva så fort jag får chansen. Puss å kram! 
ett gäng slitna tjejer! 


Jakarta to Bali

0 Läs mer >>
Hej där hemma. Dags att dra igång bloggen igen. Vi sitter just nu på vårt flyg till Istanbul, där vi sedan ska åka vidare till Jakarta och sen till Bali.
 
23 timmar och 15 minuter ska alla reser med stopp inräknat ta. Just nu väntar vi på vår mat på första flight. Första två går med Turkish airlines, sedan går sista med Quandas Indonesia. Vill få äta så jag kan få sova efteråt. Sista veckan bjöd tyvärr på tidiga morgnar och sena kvällar. Trött chey, men det är bra. Vo hoppas det går fort då! 

Mina fina resekompanjoner 

Kollar just nu på hajar som hajar, tecknat. Ungefär så avancerat jag orkar. 



På ett flyg till Ista...

1 Läs mer >>

I morgon är det äntligen dags igen.
Kom hem sista mars, tillbringat våren och sommaren i Sverige men nu är det dags att åka iväg igen. Som man har längtat, även om vi bokade flygbiljetterna endast för en månad sen. Men samtidigt planen har ju funnits sedan vi kom hem i våras.

Så vart går flyget den här gången?
I morgon, 20 september lyfter planet till Denpasar, Bali. Sedan blir det sol och bad fram till 29 september. Då åker vi vidare till målet med resan, Nya Zeeland. Underbart om ni frågar mig. 

Massa kvar att packa! Men självfallet ska jag både blogga och instagramma så mycket jag kan och orkar. 

Dan före dopparedan